Wat is een webinar?

Een webinar is in principe hetzelfde als een seminar – maar dan online. Het publiek zit achter zijn of haar eigen computer en kan de spreker via de webcam zien en horen. Deelnemers kunnen tegelijkertijd met elkaar – en de spreker – discussiëren en/of vragen stellen. De spreker kan een presentatie geven inclusief afbeeldingen laten zien.

Een gemiddeld webinar is gratis en duurt een uur. Een half uur uitleg en een half uur vraag en antwoord. Mocht je op de afgesproken tijd toch niet kunnen, dan stellen de presentatoren vaak een opname beschikbaar. Zo kun je hem achteraf alsnog bekijken.

Webinars geven is een goede tool voor je onderneming en wel om de volgende redenen:

  • Je zichtbaarheid te vergroten maar ook vanwege het feit dat je je op deze wijze jezelf ‘laat zien’ en positioneert als de expert op jouw vakgebied.
  • Je bouwt er (snel) een e-mail lijst mee op
webinarjam

Wat is het beste tijdstip voor een webinar?

Wanneer had je voor het laatst zin om iets op maandag te doen? Moraal van die retorische vraag; plan absoluut nooit een webinar op maandag. Uit onderzoek is gebleken dat dinsdag tot en met donderdag de beste dagen van de week zijn om je webinar te hosten. Ook zaterdagochtend is een goed moment.

Start je promotie niet te lang van tevoren

Mensen hebben het druk en als je ze te ver van tevoren vraagt om zich aan te melden voor je webinar vergeten ze het waarschijnlijk. Begin tussen 10-14 dagen vooraf met je promotie. Indien je vaker webinars organiseert kan deze termijn korter zijn. Voor lunchwebinar.nl komt 90% van de aanmeldingen in de laatste drie uur voor de webinar live gaat. Gebruik eventueel Facebook advertenties voor het aantrekken van nieuwe deelnemers.

Geef waardevolle prijzen weg

Vraag de aanmelders om je webinar te promoten, je facebook pagina te liken, vrienden uit te nodigen. Stel prijzen in het vooruitzicht. Laat tijdens het webinar een live trekking van de prijzen zien. Vertel dat alleen live deelnemers in aanmerking komen voor een prijs.

Welke software gebruik je voor een webinar?

Wij gebruiken naar tevredenheid Webinarjam.
Zie jij mogelijkheden om webinars voor jouw onderneming toe te passen of ben je er al 
mee bezig bent of overweeg je dit, dan zou ik zeker even naar deze software 
kijken en wel omdat Webinarjam:

  • Heel eenvoudig te bedienen is
  • Ongelimiteerd aantal deelnemers
  • Het integreert heel makkelijk met je e-mail systeem (mailchimp, aweber, active campaign e.d.)
  • Er zijn veel stap voor stap trainingsvideo’s

Heb je nog niet eerder een webinar gegeven en zou je dat wel eens willen proberen zonder hiervoor te moeten investeren in software. Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.