Meer dan 90% van de internetgebruikers in Nederland gebruikt Google als zoekmachine. Google kent een groot bereik en heeft daarmee invloed op consumeerders. Google Adwords is het advertentie programma van Google. Met Google Adwords kunnen klanten advertenties tonen op basis van zoekwoorden. De advertenties kunnen in de zoekresultaten van Google, het zogenaamde zoek netwerk, en op partner websites van Google getoond worden. Dit noemen we het display netwerk.

 Google Adwords, adverteren met verschillende soorten campagnes

In Google Adwords is het mogelijk om met verschillende campagnes te adverteren:

 • Campagne met zoekwoordtargeting – Advertenties worden geplaatst op basis van van opgegeven zoekwoorden. Dit kan in het Google zoek netwerk of het display netwerk zijn.
 • Campagne met positietargeting – Advertenties worden geplaatst op basis van door de klant geselteerde websites in het display netwerk van Google. Er wordt betaald per klik of per duizend vertoningen indien er op basis van demografische gegevens geadverteerd wordt. Deze advertenties zijn niet context gericht.

Vertoning op basis van veiling

Bij Google Adwords betaalt de klant voor een klik op de advertentie. De kosten van de klik kan de klant zelf instellen. Via een veilingsysteem wordt bepaald op welke positie en hoe vaak de advertentie vertoond wordt. Verder factoren die van invloed zijn op de vertoning van de advertenties:

 • De kwaliteitsscore van de advertentie
 • De CTR van de advertentie
 • De relevantie van de pagina vergeleken met de advertentie

Voor wie is Google Adwords interessant?

Eigenlijk is het voor elke ondernemer die zijn cijfers goed kent interessant. De resultaten van Google Adwords zijn, bijvoorbeeld in combinatie met Google Analytics, heel goed meetbaar. Je kunt als ondernemer dus heel goed zien of jouw campagnes rendabel zijn. Verder zijn de advertenties direct na activering zichtbaar en kun je meteen resultaat, lees klanten, binnen halen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld SEO waarbij het soms wel enkele maanden kan duren voordat je hoog terug te vinden bent in de zoekresultaten.

Bereik potentiële klanten

Het grootste voordeel van Google AdWords is dat u uw advertenties uiterst nauwkeurig kunt targeten op gebruikers die geïnteresseerd zijn in uw product. Daarnaast kunt u nog targeten op andere factoren zoals locatie, demografische gegevens en taal. Doordat gebruikers alleen relevante advertenties te zijn krijgen zullen zij sneller geneigd zijn om deze aan te klikken. En, omdat de advertentie alleen wordt weergegeven naar aanleiding van een zoekopdracht, is er een aanzienlijke kans dat de gebruiker zich al verder in de koopcyclus bevindt.

Dus wat is Google AdWords?

Google AdWords is een krachtig hulpmiddel dat een bijdrage kan levereren aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen. In het kort de belangrijkste voordelen van Google AdWords op een rijtje;

 • Je advertentie wordt getoond aan je doelgroep die al op zoek is naar jouw product of dienst.
 • De kans dat deze mensen actie gaan ondernemen is groter.
 • Je bepaald zelf waar je advertenties worden weergegeven.
 • Altijd de juiste biedingsstrategie door de verschillende biedopties.
 • Je budget is makkelijk beheersbaar doordat je zelf bepaald hoeveel of weinig je wilt uitgeven.
 • Je ziet precies welke elementen in je advertentie werken en hier kun je op voortborduren.

Wij kunnen uw Google Adwords Campagne starten

Wij zijn Google AdWords gecertificeerd, wat betekent dat we alle examens met succes hebben afgerond om een Google Adwords campagne te starten en te optimaliseren. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte of voor het stellen van vragen.

Bij de meeste bedrijven is social media al een onderdeel van het marketingplan en de strategie. Het begin van een social media strategie begint met LUISTEREN naar wat de doelgroep op social media zegt. Verdiep je in wat de doelgroep interessant vindt en zoek naar punten waar je op kan inhaken met je eigen verhaal. Interactie met de doelgroep is vele malen belangrijker dan het constant blijven zenden van de boodschap. Met interactie wordt het bereik en de sociale awareness een stuk waardevoller.

Men gebruikt Social Media om contact te onderhouden met vrienden en familie, daarbij spreken ze vrij openlijk over hun problemen, gebeurtenissen en wensen. Ook bevelen ze graag producten, diensten of bedrijven aan, bij hun vrienden en familie. Of plaatsen openbaar een flink boze klacht! Daarom is het belangrijk dat jij als bedrijf zijnde ook daar bent. Gewoon aanwezig zijn (met een openbaar profiel) en luisteren wat men te zeggen heeft over uw branche, sector, merk, bedrijf en misschien wel personeel (klantvriendelijk?) etc.

Luisteren naar wat je volgers te zeggen hebben. Waar zijn ze naar opzoek? Wat doet jou doelgroep? Wat zijn het voor “soort” mensen? Wat zegt men over jou of over je merk?
En als de tijd rijp is, grijp je in en ga je contact onderhouden met je doelgroep. Zo creëer je betrokkenheid of te wel “Social Engagement”. Om vertrouwen en een relatie aan te gaan met je doelgroep op Social Media moet je eerst weten wat hen beweegt. Vervolgens vertel je hen wat ze willen horen en weten.

Er zijn verschillende tools welke je kunnen helpen om te luisteren naar je doelgroep.

Betaalde versies zijn o.a.:

Gratis kan je dat doen via:

Toepassingen waarmee je updates kunt plaatsen en zoekresultaten voorbij laten komen

Heb je nog aanvullingen voor deze lijst, laat het me dan weten in een reactie hieronder.

Marketing of vermarkten is alles wat een bedrijf doet om de verkoop van producten of diensten te bevorderen. Traditioneel werd marketing gezien als het geheel van alle activiteiten die erop gericht zijn om, samen met de afdeling verkoop, de ruil van producten of diensten te bevorderen. In onderstaand voorbeeld worden de verschillende soorten van Marketing simpel uitgelegd.

what is marketing