De omschrijving bij de zoekresultaten baseert Google meestal op de meta-omschrijving, een korte omschrijving die je zelf per pagina opgeeft. Vul je niets in, dan bepaalt Google zelf wat hij laat zien. Meestal pakt hij de eerste zinnen van de pagina.

Verhoging naar 230 karakters officieel bevestigd

De omschrijving bij de zoekresultaten was altijd zo’n 156 karakters lang en daarna brak Google hem af. Je zag dan puntjes. Omdat de zoekmachine gebruikers meer keuze wil bieden is de snippet-lengte sinds kort verlengd. Je hebt nu voor de mobiele weergave 220 en voor de desktopweergave 320 karakters tot je beschikking. Bijna het dubbele dus.

Als je nog geen langere meta description in Google is opgevallen, komt dat omdat de verlenging niet geldt voor alle zoekresultaten. Alleen wanneer de zoekopdracht van een gebruiker vraagt om aanvullende informatie, toont de zoekmachine een langere omschrijving onder de titel van een pagina. Alles hangt dus af van de intentie van de gebruiker.

Wat betekent dit voor mij?

Probeer in de meta-omschrijving zo goed mogelijk antwoord te geven op de zoekvraag van een Google-gebruiker. Daar heb je nu meer ruimte voor en de kans bestaat dat Google dit beloont met een hogere positie. Dat betekent niet dat jij de huidige meta descriptions voor je pagina’s allemaal hoeft aan te passen. Veel omschrijvingen behouden gewoon hun lengte van 160 tekens. Pas als Google een andere omschrijving relevanter vindt voor de zoekopdracht van de gebruiker, verlengt de zoekmachine het aantal tekens en vult deze met een zelf geselecteerde combinatie van zinnen uit jouw pagina.

Blijf je meta descriptions optimaliseren

Optimaliseer de meta-omschrijving van de pagina’s die het nu al goed doen in Google. Zeker voor een webshop kan dit interessant zijn met het oog op de feestdagen. Concurrenten doen dit ongetwijfeld (nog) niet en je valt extra op bij de zoekresultaten.

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *