MailChimp is open source software waarmee je online nieuwsbrieven kunt versturen. Tot 2000 e-mail adressen is dit systeem zelfs gratis te gebruiken.

Waarom een nieuwsbrief?

Een nieuwsbrief is één van de belangrijkste marketingmiddelen die er bestaat. Deze geeft je de mogelijkheid om een grote groep mensen in een keer aan te spreken. Een vorm van communicatie waar je één op één vaak geen tijd voor hebt. Door je bestaande en potentiële klanten te informeren, creëer en behoud je betrokkenheid. Zij krijgen jouw nieuwsbrief binnen in de mailbox, waarbij de aandacht wordt gewekt door een kop of het artikel zelf. Vanuit daar klikken ze door naar de website en zo trek jij meer bezoekers.

Een e-mail template laten maken

Het ontwerp van jouw nieuwsbrief is van grote invloed. Je wilt opvallen en daarnaast een duidelijk relatie hebben met je huisstijl. Zo herkent je doelgroep namelijk direct dat de informatie van jou afkomstig is. Een goede nieuwsbrief is overzichtelijk, visueel en makkelijk leesbaar. Daarnaast is gebruikersgemak doorslaggevend.

Mailchimp statistieken

Met MailChimp kan je snel en makkelijk het effect van uw nieuwsbrief meten bij je abonnees. Wat is het resultaat van een aanbieding in de nieuwsbrief en zorgt het voor een hogere conversie en meer omzet? Bovendien krijg je inzicht in hoe vaak een mail wordt geopend, wat het doorklik-percentage is naar de website, op welk moment van de dag de nieuwsbrief het meeste effect heeft en welke titels en acties de hoogste conversie en het meeste rendement opleveren.

Voordelen Mailchimp

Mailchimp is een gebruiksvriendelijke mailingmodule. In MailChimp kan je zelf lijsten met contacten aanmaken, (doel)groepen indelen, inschrijfformulieren opmaken en toevoegen, een campagne opzetten en versturen. Je kan snel en makkelijk een campagne aanmaken met meerdere periodieke mailingen. Ook kunnen koppelingen worden toegevoegd met diverse Social Media, zoals Facebook, Twitter en Linkedin.

Wil je meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van de MailChimp? Neem vandaag nog contact met ons op ! 

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *