Google mag je naam en foto gebruiken in advertenties, dit kan je uitzetten

Google mag je naam en foto gebruiken in advertenties, dit kan je uitzetten

Google gaat gebruik maken van onwetende gebruikers in advertenties. Met naam en foto. Binnenkort kan iedereen die wel eens op Google Plus of Youtube iets heeft leuk gevonden zichzelf terug vinden in reclame van Google. Google volgt hiermee het beleid van Facebook. Op Facebook kan je ook in een advertentie terecht komen omdat het iets leuk hebt gevonden.

Dat heet “shared endorsements” en bij Facebook schijnt het zo goed te werken dat Google het ook gaat doen. Wie niet actief is op Google Plus of nooit iets ‘liked’ op Facebook heeft vooralsnog niets te vrezen.

Als je gebruikt maakt van Gmail, Android of andere Google-diensten is de kans groot dat je ook beschikt over een profiel op Google+. Nu wil het feit dat de zoekgigant de gegevens uit jouw Google+ profiel vanaf volgende maand gaat gebruiken in advertenties, waardoor jouw gezicht en naam zonder dat je het weet op allerlei pagina’s op het internet kunnen opduiken. Het gaat er ongeveer zo uitzien:

google plus advertenties1 Let op! Google wil je naam en foto gebruiken in advertenties

Ik ben daar eigenlijk niet zo van gediend, dus ik heb me maar meteen afgemeld. Gelukkig is afmelden vrij eenvoudig: bezoek deze pagina, login met je Google-gegevens en scroll naar beneden. Vink het vakje onder Instelling: aanbevelingen uit jouw kringen in advertenties uit en klik op opslaan.

Google foto in advertentie

You have Successfully Subscribed!

0 reacties, ben jij de eerste?